Turbrownies

På tide med en ny oppskrift! Bloggen er egentlig ment å være en matblogg, men nå ser den mer ut som en aktivitetsblogg. I helgen skal jeg gå masse på tur, blant annet "Vidden by night" med DNT ung (Den norske turistforeningens ungdomsgruppe) som fyller 25 år og DNT ung Bergen som fyller 40 år. Turen starter fra Fløyen kl 22 og hele natten skal tiibringes i fjellene. Underveis skal vi grille og klokken 6 lørdags morgen blir det frokost på Ulriken. Jeg er vanligvis kjempetrøtt tidlig om kvelden, så er litt spent på hvordan det kommer til å gå. Med meg i sekken har jeg derfor planlagt å ha noen skikkelige energibomber. Turbrownies er egentlig en kake, men jeg valgte å lage det som muffins for å gjøre det litt enklere å ta med. Oppskiften er hentet fra "Turlederboka" som jeg fikk forrige helg da jeg var på turlederkurs :) 

Jeg har valgt å dele oppskriften i tre, men du må gjerne doble den igjen. Det ble syv mellomstore muffins av denne røren:

 • 2 egg
 • 3 dl sukker
 • 1,5 dl vaniljesukker
 • 1 ts salt
 • 12 ss kakao
 • 4,5 dl mel
 • 100g smeltet smør
 • Mulige smakstilsetninger: Nonstopp, rosiner, alle typer nøtter, konfekt, tørket frukt, kokos, kokesjokolade. 

 

Slik gjør du:

 1. Smelt smøret og bland i sukker, og rør dette hvitt.
 2. Bland deretter i eggene. 
 3. Tilsett det tørre og vent evt. inn smakstilsetningene til slutt.
 4. Om du lager en kake, så dekk en langpanne med bakepapir før du heller i røren. 
 5. Stek kaken/muffinsene midt i ovnen ved 170 grader i omtrent 30 minutter. 
 6. Kaken/muffinsene er best når den/de er nesten gjennomstekt, altså endå litt bløt(e) i midten. Smaker best dagen etter! 

Denne oppskiften skiller seg litt ut fra alle de andre oppskiftene mine fordi den er VELDIG usunn. Bytter du ut for eksempel sukker med sukrin og hvetemel med finmalt grovmel blir det med en gang litt sunnere. Jeg brukte ikke smakstilsetning denne gangen, men tenker at nonstopp eller kokesjokolade hadde vært godt i. Det skal jeg prøve en annen gang. Ønsk meg god tur på fjellet! :) 

6 kommentarer

projecthealthy

20.06.2013 kl.15:37

Nam, dette så godt og usunt ut :D God tur! Lykke til ;D
Mmm, brownies er noke av det beste, usunnne som kan etast i mine auger :D

Stine

21.06.2013 kl.09:53

projecthealthy: Hehe! Jepp! :) Takk, tror det trengs! ;)

Stine

21.06.2013 kl.09:54

Linda Marie Stuhaug: Mhm! Spesielt når de er litt seige i midten og ikke helt gjennomstekt! Det må være lov en sjelden gang :)

mormor

21.06.2013 kl.16:34

God tur over vidden ønsker vi deg.

Kakene så gode ut.

Stine

22.06.2013 kl.16:19

Tusen takk! :D Det var en kjempefin tur med mange hyggelige ungdommer fra DNT Ung. Vi var ute hele natten og jeg var hjemme først kl 9 i morges. Underveis ble det en del pauser med grilling og kakespising. Browniesen var kjempegod! :D

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits