Grunnleggende ungdomsturlederkurs

I helgen har jeg fullført modul 1 og 2 i Bergen Turlags turlederutanning! :D Med dette kurset er jeg kvalifisert til å lede turer i nærmiljøet for ungdom mellom 13 - 26 år og allerede neste helg skal jeg være med som turleder på "Vidden by night" som går fra Fløyen til Ulrikken midt på natten! :) 

Kurset bestod av et tre timers ambassadørkurs fredags kveld hvor vi lærte om turlaget og litt om bruk av kart og kompass. Lørdags morgen reiste vi med buss til vakre Bergsdalen og orienterte oss frem til hytten som kalles Høgabu. Vi var i alt 13 kursdeltagere og 2 kursholdere som ble delt på to grupper. På vei opp til hytten fikk min gruppe den vanskeligste oppgaven med å gå utenfor stien og finne veien opp til hytten ved hjelp av kart og kompass. Etter 5 timer kom vi endelig frem på hytten. Den andre gruppen fulgte stien og hadde allerede vært der lenge. Vi tok 1/2 times pause før det bar ut på tur igjen for å lære krysspeiling. Det var vanskelig, men vi fikk det til. Resten av kvelden ble tilbrakt i hytten med god middag, kortspill, quiz og mer undervisning. Gutta på tur! (Gruppen min.)


Det er flott i Bergsdalen! 

I dag var det min gruppe sin tur til å følge stien, og det var mye lettere. Både i går og i dag hadde vi kjempefint vær og sol, så det var en ordentlig fin tur. Dessverre skadet kursholderen vår seg og det tok lang tid å gå nedover fjellene. Etter 4 timer var vi endelig fremme og møtte de andre ved bussen som kjørte oss til Bergen Busstasjon. Med mange turglade mennesker rundt meg er jeg blitt enda mer giret på turgåing og friluftsliv. I Bergen skinte solen enda sterkere og jeg bestemte meg for å gå hjem. Det tok nesten tre timer, så det ble en solid turmengde i dag også! :D 


Alle samlet og veldig fornøyde med å ha fullført kurset :) 

KOM DEG UT - MELD DEG INN! :D

2 kommentarer

mormor

17.06.2013 kl.14:37

Flott Stine. Gratulerer med kurset. Ønsker deg mange fine naturopplevelser i den flotte naturen vår.

Vi var også på Høgabu for 2 eller 3 år siden. Tok litt feil av stien og brukte mange timer på turen.

Kanskje vi skal prøve den i år igjen.

Stine

17.06.2013 kl.16:36

mormor: Tusen takk! :D Hele denne uken er full av turplaner. Allerede til helgen skal jeg være med å arrangere to turer :)
Huff, bra dere fant frem til slutt da! :) Jeg synest det var kjempeflott! Bare si fra, så skal dere få låne turkart om dere ikke har det :)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits