Tapas

Etter spekematen p 17. mai var det fremdeles mye rester igjen, s jeg bestemte meg for lage en liten tapasmiddag i dag. P lrdag reiser jeg til Bergen, s n gjelder det spise opp mest mulig av det som er i hus :)

Tapasen bestod av asparges med spekeskinke, cherrytomater og speltlomper med laks og fenalr. Kjempegodt og veldig enkelt lage! :)

Asparges med spekeskinke

Ingredienser

  • Asparges
  • Spekeskinke
  • Solsikkekjerner/Pinjekjerner
  • Olivenolje
  • Salt
  • Cherrytomater

Slik gjr du:

  1. Sett stekeovnen p 250 grader.
  2. Kok opp rikelig saltet vann i en gryte. Brekk av enden p aspargesen fr du har de oppi. La de koke i 2 minutter, ikke mer!
  3. Skyll aspargesen i kaldt vann og la de avkjles litt.
  4. Snurr spekeskinke rundt en eller to aspargeser og legg de med skjten ned i en langpanne.
  5. Ha over solsikkekjerner, salt og nok olivenolje til at bunnen dekkes.
  6. Legg cherrytomatene ved siden av.
  7. Stek aspargesen verst i ovnen i 2-4 minutter.

Speltllomper med laks og fenalr

Ingredienser

  • Speltlomper
  • Rkelaks
  • Fenalr
  • Philadelphia light
  • Dill (urter)

Slik gjr du:

  1. Smr hver speltlompe med philadelphia light og dryss over litt frisk dill.
  2. Ha p nsket plegg. Gjerne laks, spekeskinke og/eller fenalr i hver sin lompe.
  3. Rull sammen lompene og del de i tre like store biter. Stikk gjerne en tannpirker gjennom s de ikke gr opp.

9 kommentarer

ANNELI

21.05.2013 kl.19:01

Namnam!

Ronja <3

21.05.2013 kl.19:41

jeg sikler !! :D

Stine

21.05.2013 kl.20:03

Ronja: Da er min oppgave gjort! :D Matinspirasjon er et av hovedmlene med skrive denne bloggen :) Gy hre at det frister! :D

mormor

21.05.2013 kl.20:58

Dette ser veldig godt ut. Jammen er du flink til utnytte restene slik at ikke noe blir delagt og m kastes. Velkommen til Bergen til helgen.

bakekona

21.05.2013 kl.20:59

Restemat som ser snn ut? Nei, da skal man ikke klage ;)

Stine

21.05.2013 kl.21:27

mormor: S kjekt se at du fremdeles leser bloggen! :) Spekematen og rkelaksen er ikke den billigste maten, s det mtte jeg nesten f brukt opp. Alt for gale kaste s fin mat! :) Takk, jeg gleder meg veldig selv om jeg ikke blir der s veldig lenge med det frste :)

Stine

21.05.2013 kl.21:29

bakekona: Hehe! Jeg mtte en liten tur p butikken for handle asparges, lomper og dill, men ellers hadde jeg alt i hus og fikk brukt opp masse rester :)

Stine

21.05.2013 kl.21:54

Ai ai ai :) Dette frister :) Nr du kommer hjem tar vi tapas !!! Det eneste jeg m kjpe er ost, asparges, lomper og dill :)

Stine

22.05.2013 kl.08:08

Stine: Stine eller mamma? :P Ja, det m vi! :D Dette kan vre en del av det, men det finnes jo s mye man kan ha p tapasbordet :) Hvis du vil lage, s bestiller jeg til etter den lange 7-fjellsturen! Eller en annen god middag ;)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Hgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men ogs litt om fysisk aktivitet. Jeg hper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du sprsml er du velkommen til kontakte meg p stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du nsker bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn p www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits