Tapas

Etter spekematen på 17. mai var det fremdeles mye rester igjen, så jeg bestemte meg for å lage en liten tapasmiddag i dag. På lørdag reiser jeg til Bergen, så nå gjelder det å spise opp mest mulig av det som er i hus :)

Tapasen bestod av asparges med spekeskinke, cherrytomater og speltlomper med laks og fenalår. Kjempegodt og veldig enkelt å lage! :) 

Asparges med spekeskinke

Ingredienser

  • Asparges
  • Spekeskinke
  • Solsikkekjerner/Pinjekjerner
  • Olivenolje
  • Salt 
  • Cherrytomater
     

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 250 grader.
  2. Kok opp rikelig saltet vann i en gryte. Brekk av enden på aspargesen før du har de oppi. La de koke i 2 minutter, ikke mer!
  3. Skyll aspargesen i kaldt vann og la de avkjøles litt.
  4. Snurr spekeskinke rundt en eller to aspargeser og legg de med skjøten ned i en langpanne. 
  5. Ha over solsikkekjerner, salt og nok olivenolje til at bunnen dekkes. 
  6. Legg cherrytomatene ved siden av. 
  7. Stek aspargesen øverst i ovnen i 2-4 minutter. 

Speltllomper med laks og fenalår

Ingredienser

  • Speltlomper
  • Røkelaks
  • Fenalår
  • Philadelphia light
  • Dill (urter)
     

Slik gjør du:

  1. Smør hver speltlompe med philadelphia light og dryss over litt frisk dill. 
  2. Ha på ønsket pålegg. Gjerne laks, spekeskinke og/eller fenalår i hver sin lompe. 
  3. Rull sammen lompene og del de i tre like store biter. Stikk gjerne en tannpirker gjennom så de ikke går opp. 

9 kommentarer

ANNELI

21.05.2013 kl.19:01

Namnam!

Ronja <3

21.05.2013 kl.19:41

jeg sikler !! :D

Stine

21.05.2013 kl.20:03

Ronja: Da er min oppgave gjort! :D Matinspirasjon er et av hovedmålene med å skrive denne bloggen :) Gøy å høre at det frister! :D

mormor

21.05.2013 kl.20:58

Dette ser veldig godt ut. Jammen er du flink til å utnytte restene slik at ikke noe blir ødelagt og må kastes. Velkommen til Bergen til helgen.

bakekona

21.05.2013 kl.20:59

Restemat som ser sånn ut? Nei, da skal man ikke klage ;)

Stine

21.05.2013 kl.21:27

mormor: Så kjekt å se at du fremdeles leser bloggen! :) Spekematen og røkelaksen er ikke den billigste maten, så det måtte jeg nesten få brukt opp. Alt for gale å kaste så fin mat! :) Takk, jeg gleder meg veldig selv om jeg ikke blir der så veldig lenge med det første :)

Stine

21.05.2013 kl.21:29

bakekona: Hehe! Jeg måtte en liten tur på butikken for å handle asparges, lomper og dill, men ellers hadde jeg alt i hus og fikk brukt opp masse rester :)

Stine

21.05.2013 kl.21:54

Ai ai ai :) Dette frister :) Når du kommer hjem tar vi tapas !!! Det eneste jeg må kjøpe er ost, asparges, lomper og dill :)

Stine

22.05.2013 kl.08:08

Stine: Stine eller mamma? :P Ja, det må vi! :D Dette kan være en del av det, men det finnes jo så mye man kan ha på tapasbordet :) Hvis du vil lage, så bestiller jeg til etter den lange 7-fjellsturen! Eller en annen god middag ;)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits