Gulrotkake i 3 varianter

Oppskriftene som jeg skriver tar ofte utgangspunkt i en annen som jeg har funnet på nettet eller andre steder, men jeg bytter nesten alltid ut noen ingredienser. I går laget vi gulrotkake på jobben etter en oppskift funnet på klikk.no, men vi gjorde den litt sunnere. Den ble likevel ordentlig søt, men det er kanskje bare jeg som synes det fordi jeg normalt ikke bruker sukker, melis og hvetemel i baksten min. I så fall er det jo bare positivt! :) 
 


Ingredienser
 
- Usunn (klikk.no)
 
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ss kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss smeltet smør
  • 5 dl revet gulrot
  • Det gule skallet fra en halv appelsin
  • 250 g smøreost, f.eks snøfrisk
  • 6 dl melis(!!!)
     
- Sunnere (Stine og Saliha - variant)
 
  • 4 egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl sammalt hvete, finmalt
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ss kanel
  • 1/2 ts salt
  • Frøene fra en vaniljestang
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss olje
  • 5 dl revet gulrot
  • Det gule skallet fra en halv sitron
  • 200 g philadelhia light
  • 2 dl melis
     
- Sunnest (Drømmevariant) 
 
  • 4 egg
  • 1 dl sukrin
  • 3 dl mandelmel
  • 1 ss kanel
  • 1/2 ts salt
  • Frøene fra en vaniljestang
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss olje
  • 5 dl revet gulrot
  • Det gule skallet fra en halv appelsin/sitron
  • 200 g philadelphia light
  • 1 dl sukrinmelis 
     



Felles fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 180 grader. 
  2. Pisk egg og sukker/sukrin til eggedosis. 
  3. Tilsett mel, kanel, salt, vaniljesukker/vaniljestang og bakepulver. Rør det godt inn, gjerne med en kjøkkenmaskin.
  4. Rør inn smør/olje, revne gulrøtter og revet appelsin-/sitronskall. 
  5. Smør en rund kakeform på ca 25 cm og hell i røren. 
  6. Stek kaken midt i ovnen i 45-55 minutter. Pass på at den ikke blir brent.
  7. Ta kaken ut av ovnen og løsne den fra formen. Avkjøl på rist og legg et kjøkkenhånkle over. 
  8. Når kaken er helt avkjølt kan du smøre på glasurblanding med (sukrin)melis og smøreost. Pynt til slutt med litt revet gulrot på toppen.


Prøv også denne sunne varianten som jeg laget i høst! :) 

Hvilke vil du ha? :)

10 kommentarer

Lena Ludvigsen -

06.05.2013 kl.09:35

Har en mistanke om at den sunne er MINST like god som den usunne:) da er valget enkelt!

Emilie-Therese ¢¾

06.05.2013 kl.11:29

Håper du får en super dag og en fantastisk uke! : ) < 3

projecthealthy

06.05.2013 kl.11:31

Åh, nam :D Den sunneste oppskriften må prøves! :D

Stine

06.05.2013 kl.12:05

Lena Ludvigsen: Det er den nok også! :D Det gjenstår å prøve :) Ingen tvil om hvilke jeg skal lage neste gag jeg lager gulrotkake :)

Stine

06.05.2013 kl.12:05

Emilie: Takk, du også! :)

Stine

06.05.2013 kl.12:07

projecthealthy: Mhm! Den tror jeg er god! :D Oppskriften kan nok også brukes som eplekake, bare bytt ut gulrøttene med epler :) Ha en fin uke! ;)

minverdensomungdom

06.05.2013 kl.18:09

Mmmmh! De ser deilige ut :D <3

Stine

06.05.2013 kl.21:06

minverdensomungdom: Mhm! Den var kjempegod! :D

Maria Volpe

08.05.2013 kl.21:30

Åhh likte dette innlegget (virkelig, bokmerket det!). Skal så prøve meg på den sunne varianten, gullerot kake var en av favoritt kakene mine å lage før, syns det er så godt men har liksom kutta det ut de siste par årene. Men en sunn variant å kose seg med er jo helt supert!

Stine

09.05.2013 kl.09:28

Maria Volpe: Så kjekt at du likte det og til og med har bokmerket det! :D Kos deg med kaken. Flere oppskrifter kommer snart :)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits