Urtesuppe med kylling

Jeg nevnte at jeg skulle lage to middager av innkjøpene som jeg gjorde på mandag. Den ene middagen var lapskaus, og den andre er denne fantastisk gode urtesuppen med kylling som jeg hadde som sen lunsj i dag. Det er så godt med suppe på gufne regnværsdager, sånn som i dag :) 

I tillegg til å gi god smak, er urter fulle av antioksidanter. Flere av dem virker også antibakterielle, og dermed bra for å holde kroppen frisk og fri for sykdom. Kylling er magert kjøtt som inneholder mye protein som er viktig for kroppens imunforsvar.

Buljongterninger inneholder ofte mye transfett, sukker og fargestoffer. Derfor anbefaler jeg Manna økologisk buljong som er fri for alle disse stoffene. Du kan også bruke fond eller kraft fra butikken, og selvfølgelig buljongterninger hvis du ikke finner noe annet. Spørr på din lokale helsekostbutikk for Manna-buljong og andre gode alternativer. 

 
Supper er vanskelig å få fine bilder av synes jeg! Men den var veldig god da :)

Du trenger:

 • stavmikser, blender eller kjøkkenmaskin
 • 2 kyllingfileter
 • 4 fedd hvitløk
 • 1/2 løk
 • friske urter som timian, rosmarin, basilikum eller oregano
 • 1 ss Manna buljong eller 1-2 terninger hønsebuljong
 • 3 dl vann
 • 1 dl matfløte
 • salgt og pepper
   

Slik gjør du:

 1. Stek kyllingfilet med salt og pepper og la den hvile mens du lager suppen.
 2. Grovhakk løk og hvitløk. Stek den på svak varme i litt olivenolje.
 3. Tilsett buljong, vann og en liten håndfull med urter. La det koke et par minutter.
 4. Tilsett fløte og kok videre til suppen blir tykkere. 
 5. Bland den helt glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper. 
 6. Skjær kyllingfilleten i skiver, og server suppen med kyllingskier i en skål.

 
Oppskriften fant jeg i mitt favorittblad, selvfølgelig DET NYE ShapeUp (mars/april 2013, s. 24). 

6 kommentarer

Linda

18.04.2013 kl.14:41

Må bare prøve dette selv jeg! :D

Stine

18.04.2013 kl.15:15

Linda: Ja, det håper jeg du gjør! ;)

projecthealthy

18.04.2013 kl.20:03

Nam, så digg :) Og takk for tips om mannabuljonger.. jeg bruker vanlig, selv om jeg har hørt at de ikke er særlig sunne akkurat. Skal sjekke om jeg finner :-)

Mamma

18.04.2013 kl.20:29

mmmmmm... kanskje du kan lage noe godt når du er hjemme ? Denne fristet:) Men 4 fedd hvitløk, var ikke det litt mye i forhold til væske ? Da går du rundt i hvitløkos.....Jeg kommer til å glemme det så kanskje du kan hjelpe meg med å få manna buljong i hus:)

Stine

18.04.2013 kl.21:18

projecthealthy: Jeg brukte også vanlig, fordi jeg vil bruke opp det jeg har liggende hjemme før jeg kjøper noe nytt. Dersom de ikke selger det i din lokale helsekost, kan du bestille det på iherb.com. Søk etter "Better Than Bouillon" så får du opp mange forskjellige! :)

Stine

18.04.2013 kl.21:23

Mamma: Ja, kanskje jeg kan bidra med en sunn kake til konfirmasjonen? :D Jo, det ble kanskje litt mye løk, men det var det som stod i oppskriften. Du kan evt ta to! :) Jeg kan kjøpe det når jeg er hjemme :)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits