Lapskaus

Etter ha kommet hjem fra praksis i gr bestod resten av ettermiddagen og kvelden i handling og masse matlaging. Etter 3,5 timer p kjkkenet hadde jeg laget bde hjemmelagde knekkebrd og lapskaus etter en oppskrift fra "Bakekona".Lapskaus er mager og rimelig mat som inneholder mange viktige nringsstoffer. Spis det gjerne med flatbrd eller annet godt brd ved siden av, s fr du i deg litt ekstra karbohydrater. Med all respekt til "Bakekona", s gjr jeg dette innlegget p hennes vis, det betyr masse bilder! :)

Ingredienser

  • 1 pose lapskausblanding (Inneholder poteter, gulrtter, knollselleristenger(?!) og purre)
  • 2,5 - 3 dl vann (Mest vann hvis du tilsetter ekstra grnnsaker)
  • 1 bulljongterning (Gerne kologisk manna buljong som selges p helsekost, fordi andre buljongterninger ofte inneholder mye transfett, sukker og farbestoffer)
  • 400 - 500 gram kjtt (Jeg brukte strimlet svinekjtt, men plser og annet kjtt kan ogs brukes. Mamma pleier for eksempel lage lapskaus av pinnekjttrestene etter jul)
  • Ekstra grnnsaker om nskelig (Jeg brukte fire nypoteter, 2 store gulrtter og 1/2 klrot)
  • Salt og pepper


Enkle ingredienser + kjtt.


Skrell ekstra poteter, klrot og gulrtter om du bruker det.


Kutt opp kjttet i sm biter, men ikke s sm at det vil bli trt under kokingen.


Kok opp vann og tilsett buljong. Gi den litt tid s den lser seg opp, fr du tilsetter lapskausblandingen og evt. de andre grnnsakene.Kok opp p middel sterk varme under lokk og rr godt underveis.


Jeg stekte kjttet halvveis ferdig fr jeg tilsatte det i gryten. Grnnsakene hadde da kokt i ca 15 minutter.


Etter ca 15 minutter til var grnnsakene blitt mre og kjttet gjennomstekt. Rr hardt et par ganger i gryten for mose grnnsakene litt. Smak til med salt og pepper.


Dersom dere ikke er mange som skal spise, har du n en stor blanding med lapskaus som egner seg godt til fryse ned. Jeg fryste ned to bokser, s jeg har i hvertfall til fire middager fremover.

6 kommentarer

Mmm, lapskaus er egentlig veldig godt - men blir aldri laga fordiom! sprst om det m bli middag en dag :)

projecthealthy

16.04.2013 kl.17:33

N fikk jeg veldig lyst p lapskaus, lurer p om det blir en stor kjele med det neste mandag slik at jeg har middag hele uken ;-) Lettvint og godt!

Stine

16.04.2013 kl.18:09

Linda Marie Stuhaug: Ja, ordentlig god tradisjonsmat som jeg heller aldri lager, men det skal jeg begynne med heretter :) Kan absolutt anbefale deg prve denne! ;)

Stine

16.04.2013 kl.18:11

projecthealthy: Ja, da kommer du i hvertfall godt ut budsjettmessig! :P Men husk det er viktig med et variert kosthold! Jeg tror jeg hadde blitt veldig lei om jeg skulle ha det samme til middag en hel uke, men det er meg da ;)

bakekona

17.04.2013 kl.22:09

S koselig lese at det falt i smak :) Lapskaus blir lunsj hos meg i morgen ;)

Stine

18.04.2013 kl.11:15

bakekona: Det var kjempegodt, jo! :D Kos deg med lunsjen! ;)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Hgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men ogs litt om fysisk aktivitet. Jeg hper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du sprsml er du velkommen til kontakte meg p stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du nsker bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn p www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits