Lapskaus

Etter å ha kommet hjem fra praksis i går bestod resten av ettermiddagen og kvelden i handling og masse matlaging. Etter 3,5 timer på kjøkkenet hadde jeg laget både hjemmelagde knekkebrød og lapskaus etter en oppskrift fra "Bakekona". Lapskaus er mager og rimelig mat som inneholder mange viktige næringsstoffer. Spis det gjerne med flatbrød eller annet godt brød ved siden av, så får du i deg litt ekstra karbohydrater. Med all respekt til "Bakekona", så gjør jeg dette innlegget på hennes vis, det betyr masse bilder! :) 

Ingredienser

  • 1 pose lapskausblanding (Inneholder poteter, gulrøtter, knollselleristenger(?!) og purre)
  • 2,5 - 3 dl vann (Mest vann hvis du tilsetter ekstra grønnsaker)
  • 1 bulljongterning (Gerne økologisk manna buljong som selges på helsekost, fordi andre buljongterninger ofte inneholder mye transfett, sukker og farbestoffer)
  • 400 - 500 gram kjøtt (Jeg brukte strimlet svinekjøtt, men pølser og annet kjøtt kan også brukes. Mamma pleier for eksempel å lage lapskaus av pinnekjøttrestene etter jul)
  • Ekstra grønnsaker om ønskelig (Jeg brukte fire nypoteter, 2 store gulrøtter og 1/2 kålrot)
  • Salt og pepper


Enkle ingredienser + kjøtt.


Skrell ekstra poteter, kålrot og gulrøtter om du bruker det. 


Kutt opp kjøttet i små biter, men ikke så små at det vil bli tørt under kokingen.


Kok opp vann og tilsett buljong. Gi den litt tid så den løser seg opp, før du tilsetter lapskausblandingen og evt. de andre grønnsakene. Kok opp på middel sterk varme under lokk og rør godt underveis.


Jeg stekte kjøttet halvveis ferdig før jeg tilsatte det i gryten. Grønnsakene hadde da kokt i ca 15 minutter.


Etter ca 15 minutter til var grønnsakene blitt møre og kjøttet gjennomstekt. Rør hardt et par ganger i gryten for å mose grønnsakene litt. Smak til med salt og pepper.


Dersom dere ikke er mange som skal spise, har du nå en stor blanding med lapskaus som egner seg godt til å fryse ned. Jeg fryste ned to bokser, så jeg har i hvertfall til fire middager fremover.

6 kommentarer

Mmm, lapskaus er egentlig veldig godt - men blir aldri laga fordiom! spørst om det må bli middag en dag :)

projecthealthy

16.04.2013 kl.17:33

Nå fikk jeg veldig lyst på lapskaus, lurer på om det blir en stor kjele med det neste mandag slik at jeg har middag hele uken ;-) Lettvint og godt!

Stine

16.04.2013 kl.18:09

Linda Marie Stuhaug: Ja, ordentlig god tradisjonsmat som jeg heller aldri lager, men det skal jeg begynne med heretter :) Kan absolutt anbefale deg å prøve denne! ;)

Stine

16.04.2013 kl.18:11

projecthealthy: Ja, da kommer du i hvertfall godt ut budsjettmessig! :P Men husk det er viktig med et variert kosthold! Jeg tror jeg hadde blitt veldig lei om jeg skulle ha det samme til middag en hel uke, men det er meg da ;)

bakekona

17.04.2013 kl.22:09

Så koselig å lese at det falt i smak :) Lapskaus blir lunsj hos meg i morgen ;)

Stine

18.04.2013 kl.11:15

bakekona: Det var kjempegodt, jo! :D Kos deg med lunsjen! ;)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits