Ovnsbakt laks

Gårsdagens middag var nokså kjedelig og bestod ganske enkelt av laks, ris og salat. I dag valgte jeg å gjøre en litt annen vri med laksen og med det ble det også som en helt annen rett! :) 


Klart for ovnen :) 

Ingredienser 

  • Laksefillet
  • Potet
  • Vårløk eller purre
  • Hvitløk eller løk
  • Paprika 
  • Tomat
  • Creme fraîse eller tyrkisk yoghurt
     

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 grader. 
  2. Fjærn skinn og eventuelle bein fra laksen. 
  3. Skrell og skjær potetene i løvtynne skiver.
  4. Smør litt creme fraîse eller tyrkisk yoghurt på aluminiumsfolie. 
  5. Legg på poteter, vårløk/purre i ringer, finhakket hvitløk/løk, paprika i strimler og tomatskiver.
  6. Krydre med salt og pepper.
  7. Legg en laksefilet i hver pakke, krydre den også med salt og pepper og ha en ekstra klatt creme fraîse eller tyrkisk yoghurt på toppen. Dryss gjerne på litt ekstra urter på toppen. Jeg hadde litt gressløk på toppen av det hele :)
  8. Pakk folien sammen og legg de med åpningen opp på et stekebrett.
  9. Bak laksen midt i ovnen til alt er gjennomstekt. Det stod ca 15 minutter i oppskriften, men jeg måtte la det stå over dobbelt så lenge... Ikke bruk for mye aluminiumsfolie og ikke tett det for godt til. Varmen må jo slippe til! :)


Kjempegodt :)

Dette er enkel og sunn hverdagsmat. Skal du på tur og ha med grillmat en dag, kan dette absolutt anbefales og grønnsakene kan selvfølgelig varieres. På bål tar det ofte litt lenger tid før laksen er gjennomstekt, så beregn god tid. Et alternativ dersom du har en kortere grillpause på turen, kan være å gjøre den ferdig hjemme og varme den opp igjen på bålet. Vi grillet mye laks i folie da jeg jobbet i Bergen Turlag i fjor sommer og jeg krysser fingrene for at jeg får sommerjobb der i år også. Det er i hvertfall søkt! :)

Oppskriften er hentet fra godfisk.no

8 kommentarer

Marianne Monsen

11.04.2013 kl.16:01

Mmm! Det så godt ut! :-)

Stine

11.04.2013 kl.16:33

Marianne Monsen: Ja, det var kjempegodt! :D Også ble det en fantastisk god fiskekraft som oppstod helt av seg selv :)

projecthealthy

11.04.2013 kl.17:08

Oj, dette så veldig spennende og godt ut :) Takk for tipset!

Stine

11.04.2013 kl.19:08

projecthealthy: Dette må du bare prøve!! :D Perfekt for oss som er glad i laks! ;)

mamma

11.04.2013 kl.20:20

Det så godt ut. Det må jeg prøve :)

Stine

11.04.2013 kl.20:34

mamma: Ja, det var veldig godt! :D Ser du blogger på enits91.blogg.no. Hm... :P

mormor

11.04.2013 kl.21:29

Gleder oss til å lage laks igjen når vi kommer hjem. Kan få laks her også, men den ser ikke noe fristende ut.

Stine

11.04.2013 kl.21:32

mormor: Ja, dere serverer vel laks med poteter og agurksalat til. Det er også kjempegodt synes jeg! :) Håper dere koser dere i Spania. Gleder meg til å se dere igjen :)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits