Bikini- eller helårskropp? It´s your choice!

Hender det at du skriver et innlegg, men aldri poster det? Det gjør jeg og dette er et typisk sånt innlegg, skrevet rett ut fra mine egne tanker og meninger. Dette temaet regner jeg med det finnes svært mange meninger om og dere må gjerne si hva dere mener, men godta at vi er forskjellige. 

Det er vår og sommeren nærmer seg. Til sommeren har du kanskje, som meg, bestilt sydentur hvor du ser frem til lange strender og mye sol. Du vil selvfølgelig ta deg godt ut på stranden, og nå haster det virkelig å komme igang med slankekuren som det reklameres om på tv, i avisen og i ukebladene etterfulgt av de beste kakeoppskfiftene du kan tenke deg. Det henger ikke helt på greip! 

Alle kan klare å slanke seg. Regnestykket er enkelt: Inntar du færre kalorier enn du forbruker, vil du gå ned i vekt. Inntar du derimot flere kalorier enn du forbruker, vil du naturligvis gå opp i vekt. Dette er på ingen måte en slags slankeoppfordring. Tvert imot! Ved å gjøre en livsstilsendring kan du enkelt få drømmekroppen, ikke bare på sommertid, men hele året. Og dessuten! Du kan unne deg alle de kakene og alt deg godteriet du bare vil, så lenge du gjør det med måte. Jeg tenker ofte som morfar pleier å si: Det er ikke mengden, det er gleden. Det er sant! Tenk på det og nyt heller et kakestykke enn å fråtse innpå og ende opp med kvalme og dårlig samvittighet. 


Bildet er lånt fra ru.clipdealer.com.

Så, denne livsstilsendringen, hva innebærer den? Det handler om å gjøre de sunne valgene til de enkle valgene, og de valgene du naturlig gjør uten å tenke noe mer over det. Dette lærer vi mye om på skolen. Det kan være så enkelt som å gjøre litt hverdagsmosjon: Velg alltid trappene fremfor heisen/rulletrappen, ta sykkelen eller gå i stedet for å kjøre til skolen/jobben, innfør minimum 30 minutter moderat fysisk aktivitet hver dag og planlegg måltidene dine. Spis regelmessig hver 3. - 4. time og små måltider. Spis fem porsjoner frukt og grønt for dagen. Unngå salt, sukker og mettet fett. Enkelt, men samtidig så vanskelig! 


Bildet er fra nedsig.no.

For å gjøre det litt lettere kan det være lurt å gjøre en gradvis enring hvor du har ukentlige mål på hva som skal endres. I tillegg er det mye lettere om du ikke står helt alene om det, men får med deg familie og venner. Ingen har en perfekt livsstil, og det tror jeg heller kke at er noe sunt. Man skal kunne slappe av også. Men det er helheten jeg tenker på, og da har alle noe som kan endres. Derfor oppfordrer jeg deg til å gjøre en endring og se hvor godt du får det. Energien gløder, du er sunn og frisk og på toppen av alt: Du får den kroppen du alltid har drømt om. Perfekt! 

Strater du på en slankekur eller en varig livsstilsendring? 

PS: Dette innlegget er SVÆRT foreklet i forhold til hvordan det i virkeligheten er. Følelser, fristelser, gamle vaner osv står i kø! Vær forberedt på å møte dem ofte, men etterhvert som du takler en og en av dem vil de forsvinne og nye vaner dannes. Og for de av dere som allerede er veltrente og sunne, så kan jeg bare si en ting: Fortsett med det! ;-)

14 kommentarer

projecthealthy

09.04.2013 kl.08:12

Det er virkelig ikke lett, men jeg jobber med å endre hele livsstilen min og det har jeg forsåvidt klart hvis jeg sammenligner med for 1,5 år siden, men det er lang vei igjen både i hodet og på vekta. Godt tips å innføre ukentlige mål :-) Selve oppskriften til vektnedgang har jeg jo, problemet er som du sier gamle vaner, følelser og fristelser ;-/

Stine

09.04.2013 kl.09:38

projecthealthy: Så bra! En livsstilsendring er ikke noe som er gjort over en dag, men om du startet å legge om for 1,5 år siden så er du nok kommet langt på vei! :) Lykke til videre ;)

Lena Ludvigsen -

09.04.2013 kl.11:48

Jeg har et ganske strikt kostregime hele året, fordi det er så mye annet som kommer av å spise sunt (annet enn en fin kropp) som mer energi og overskudd:) FINT INNLEGG, er helt enig!

Stine

09.04.2013 kl.13:05

Lena Ludvigsen: Så bra du spiser sunt hele året! Kroppsfokuset blir bare værre og værre, men heldigvis har folk åpnet øynene og skjønt at "Strong is the new skinny!". Listene over helseeffektene ved å spise sunt og å trene er kjempelange. For eksempel forebygging av livsstilssykdommer som kreft, diabetes, hjerte- og karsykdommer. Takk! :)

teamwolfpack

09.04.2013 kl.14:57

Heihei!: )

Kjempe fin blogg!

Kanskje du også vil hjelpe noen idrettsutøvere som oss, som lever på hybel ? :)

Stine

09.04.2013 kl.15:24

teamwolfpack: Hei! :) Tøft at dere driver med langrenn og bor i Elverum! Hva mener dere med å hjelpe dere? Med kostholdet? :) Jeg er student, men verderer å bli livsstilsveileder eller noe i den duren når jeg er ferdig utdannet.

teamwolfpack

09.04.2013 kl.15:33

Ja, tenkte på kostholdet :)

Vi holder oss oppdatert på din blogg, så finner vi mye interessant i matveien :)

Katrine Eggen Svenkerud

09.04.2013 kl.15:35

SÅ HERLIG BLOGG DU HAR, SØTA!

Stine

09.04.2013 kl.15:52

teamwolfpack: Gjør det! :) Kjekt at dere vil følge med. Det kommer nok en ny oppskrift enten i morgen eller på torsdag :)

Stine

09.04.2013 kl.15:52

Katrine Eggen Svenkerud: Takk! :D

mamma

10.04.2013 kl.00:55

Veldig bra Stine :)

Sissel-Johanne :)

10.04.2013 kl.11:30

Varig livsstilsendring ;) Tror aldri jeg har hatt mål som tilsier at jeg kun trener mot en "årstidskropp" :) Det er mål og resultater gjennom hele året som er viktig! På den måten så mister man ikke motivasjonen så lett :)

Stine

10.04.2013 kl.17:42

mamma: Takk! :D

Stine

10.04.2013 kl.17:43

Sissel: Helt enig! :) Man har bare en kropp og den skal man leve med hele livet, så det gjelder å ta godt vare på den :)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits