Økonomisk handel

Som student er det ikke alltid man har like god råd. Etter at jeg sluttet å jobbe i dyrebutikken og begynte å reise mer, er det ikke mye til overs med det usle studielånet vi får. Derfor har jeg bestemt meg for å ha en handledag i uken, og prøve å begrense matbudsjettet til 500 kr per uke. 

Ukens innkjøp: 


Melk, cottage cheese, tyrkisk yoghurt, egg, kalkunskinke, laks, zeroh saft, valnøtter, appelsiner, bananer, salat, paprika, agurk og tomater. 

Totalt kom dette på 309,4 kr, så jeg har enda en del å rutte med dersom jeg trenger å tilføye noe mer i løpet av uken. Jeg hadde mye pålegg igjen fra forrige uke, så det slapp jeg å kjøpe. Middagsrester fra i går blir det i dag, så da sparer jeg en middag. Ellers lager jeg jo knekkebrød selv og fant også en litt bortgjemt pakke i det ene kjøkkenskapet. Dermed ble det ikke så mye å handle denne uken :)  

Tips til økonomisk handel:

  • Se over hva du har hjemme før du drar på butikken.
  • Planlegg hva du skal ha til middag i løpet av uken.
  • Skriv handleliste og hold deg til den.
  • Gjør hovedinnkjøpene på en rimelig butikk (rimi, rema 1000, kiwi) og tilføy heller varer fra de store dagligvarebutikkene (spar, meny, coop) dersom det er noe spesielt du skal ha.
  • Se på kiloprisen, ikke stk-prisen når du er i butikken. 
  • Noen ganger er first prise like bra som andre merker. Velg selvfølgelig det billigste.
  • Unngå å kaste rester og ikke lag mer mat enn du spiser.
     

Flere tips? Er du flink til å handle økonomisk? :) 

10 kommentarer

projecthealthy

08.04.2013 kl.12:00

Jeg starter uka veldig bra med handlingen på mandag etter lista, men så er det hele tiden noe ekstra jeg trenger også blir jeg inspirert gjjennom uka og vil lage forskjellige ting, bake osv.. så da blir det mye penger på mat gitt ;-/ vel, jeg elsker jo å lage mat og holde på, så jeg bruker gledelig penger på det enn festing og annet tull :P

Stine

08.04.2013 kl.13:48

projecthealthy: Jeg gjør akkurat det samme selv! Nå har jeg sett litt på oppskrifter i helgen, så jeg har nok å lage gjennom uken og dermed er det også planlagt i innkjøpene. De oppskriftene jeg kommer over denne uken får heller vente til neste uke. Jeg er helt enig med deg, og tenker selv at jeg som verken røyker, snuser eller drikker og fester kan bruke litt ekstra på mat. Men reise er mye dyrere og da er det lurt å spare litt når man kan! :)

Lena Ludvigsen -

08.04.2013 kl.13:55

Gode tips:) grønnsaker og sånt er som regel veldig billig, og det kan være lurt å følge litt med på hva forskjellige butikker har tilbud på hver uke :)

Stine

08.04.2013 kl.14:50

Lena Ludvigsen: Ja, det er lurt! :D Både sunt, godt og billig! Frukt og grønnsaker handler jeg mye av :)

Sissel-Johanne :)

08.04.2013 kl.19:16

Helt enig med alle tipsene, og det er noe å tenke på hver gang! Vi er to stk, og ligger vel på rundt 3000kr i måneden på mat. Det er litt mye i følge meg, men så har jeg en samboer som er litt vel glad i å kjøpe kosemat (som jeg anser som unødvendig), og da blir det fort sånn :P

Stine

08.04.2013 kl.19:55

Sissel: Oi, 3000 kr syntes jeg hørtes lite ut for to personer i måneden. Jeg alene skal jo prøve å handle for 2000 kr i måneden, og da lever jeg på strengt budsjett... Men det er veldig bra om dere klarer det da! ;)

mamma

08.04.2013 kl.21:26

Så kjekt at du er så fornuftig :) Du kan lett få 3 middager av 4 laksefileer. 2 stk ene dagen, 1 i wok andre dagen og 1 i tja... pai 3. dagen.... f.eks :)

Stine

08.04.2013 kl.21:45

mamma: Ja, lurt! :) Laksewok må jeg lage en dag! Laksepai hørtes ikke fullt så godt ut, men kanskje heller en laksewrap! Jeg er litt dårlig til å spise fisk, men prøver å bli flinkere. Har spist litt makrell i tomat i dag da! :)

mormor

08.04.2013 kl.23:07

Det er billig mat her i Spania, vi handler for ca 500,- for 2 personer. Går bare 1 gang i uken på butikk. Morfar har laget sosekjøtt i dag og har hatt middagsbesøk av et annet par fra Stavanger.

Lykke til med ditt matbudsjett.

Stine

09.04.2013 kl.07:36

mormor: Oi, 250 kr per pers i uken er jo ingenting! :) Da sparer dere nok mye i forhold til her hjemme. Så kjekt med middagsbesøk! :)
Takk! :)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits