Blomkålpizza

Skeptisk? Det var jeg også, men jeg synes det er kjempegøy å prøve nye oppskrifter og denne ble en kjempesuksess! Inspirert av "Bakekona" prøvde jeg ut det aller nyeste på pizzafronten, nemlig en pizza laget av blomkål! :D  

Bakekona skriver at det egentlig skal være en del ost i bunnen, men at hun erstattet det med mager kesam. Jeg tok det jeg hadde og erstattet det heller med mager cottage cheese. Pizzaen ble kjempegod og mettende, samtidig som den inneholder mye protein og lite kalorier. Perfekt for slankerne! :)


Nam! :D

Ingredienser

 • 1 blomkål
 • 2 eggehviter
 • 2-3 ss mager cottage cheese
 • Krydder og fyll etter ønske
   

Slik gjør du

 1. Del opp blomkålen i en food prosessor/blender og kjør til den ligner på ris. 
 2. Ha blomkålen i mikroen på full effekt i 6-7 minutter. Jeg som ikke har mikro hadde den heller i stekeovnen på 150 grader i litt lenger tid.
 3. Tilsett eggehviter, cottage cheese og krydder. Jeg brukte salt, papper, basilikum og pizzakrydder. Bland godt.
 4. Smør deigen på en bakeplate med bakepapir, og stek den på 210 grader i ca 30 minutter. 
 5. Ha på ønsket fyll. Jeg brukte kyllingskinke, ananas, purre og tomat med ost på toppen. Stek pizzaen videre til osten er smeltet. 


Nymoderne pizzabunn! :) 


Kyllingskinke, tomat, ananas, purre og litt ost på toppen. 

8 kommentarer

Lena Ludvigsen -

04.04.2013 kl.17:43

Denne skal HELT klart prøves:)

projecthealthy

04.04.2013 kl.18:36

Nam, denne må jeg også prøve :D

Stine

04.04.2013 kl.21:56

Lena Ludvigsen: Så bra! :D Anbefales! Jeg spiste halve og ble stappmett! Den andre halvparten blir med som matpakke til lunsj i morgen. Satser på at den er like god kald! :)

Stine

04.04.2013 kl.21:57

projecthealthy: Så gøy at du også vil prøve! :D Kan absolutt anbefales! ;-)

Mamma

04.04.2013 kl.22:32

Hørtes skummelt ut..... Smaker det som pizzabunn eller ? Vet ikke om jeg kommer til å prøve det, men jeg har laget blomkålpure en gang som erstatning for poteter. Det kan du også prøve... :)

Stine

04.04.2013 kl.22:41

Mamma: Ja, det husker jeg! :) Det smaker ikke helt som pizzabunn, men det var like godt. Det ble mer som en grateng synes jeg. Du burde prøve! :)

bakekona

04.04.2013 kl.22:46

Så koselig å høre at dette falt i smak! Blomkål er handlet inn her, så til helga blir det en ny runde på meg! Og jeg synes den var absolutt like god dagen etterpå ;)

Spennende med cottage cheese også da! Man tar det man har ;)

Stine

04.04.2013 kl.22:58

bakekona: Så bra! :D Takk for kul oppskrift, det blir nok ikke siste gangen jeg lager denne heller :) Du har masse gode oppskrifter, så kanskje jeg prøver noe annet på bloggen din også! :)
Cottage cheese fungerte utmerket! :)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits