Peanøttsmør :)

= Tålmodighetsprøve og evighetsprosjekt!! 

For et prosjekt jeg har hatt i helgen! Å lage hjemmelaget peanøttsmør viste seg å ta mye lenger tid enn hva jeg trodde det skulle gjøre. Jeg kjøpte to poser med hele peanøtter, altså med skall. Skrellingen tok mange timer, men når det var gjort gikk det fort! :) Peanøttsmøret inneholder ellers bare salt, olje og sukrin.


Hele peanøtter selges på butikker med stort utvalg, for eksempel coop ops. 


Ferdig skrelt :) 


Peanøttene stekes først på lav varme i noen minutter for å få frem den gode smaken.


Deretter knuses de i en blender eller annen god kjøkkenmaskin.


Rør så forsiktig inn salt, sukrin og olje til det får en passe konsistens. Smak til. 


Tips: Pynt et syltetøyglass og gi bort i julegave! :D (I dette tilfellet førjulsgave!) 

Nøtter er sunt i små mengder og dette peanøttsmøret kan du nyte med god samvittighet. Peanøtter inneholder rikelig med antioksidanter, fiber, vitaminer og mineraler i tillegg til gunstige fettsyrer og proteiner, men bør begrenses til små mengder på grunn av det høye energiinnholdet (585 kcal pr 100g) og en del mettet fett (6,9g pr 100g). Nøttepålegg passer supert både før og etter trening og helsedirektoratet anbefaler at alle spiser en neve usaltede nøtter hver dag :) 

Go nuts! :D

2 kommentarer

Katrine

03.12.2012 kl.10:34

Så flink du e! :D

Blei det peanøttsmør i staden for pepperkakehus altså ? :)

Stine

03.12.2012 kl.13:52

Katrine: Takk! :D Nei, både peanøttsmør og pepperkakehus +++ ;)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Kosthold og fysisk aktivitet henger nøye sammen og til våren skal jeg ta utdannelse til Kostholdsveileder ved Norges Idrettshøgskole. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits