Gulrotsuppe med ingefær

Mamma er kjempeflink på kjøkkenet og kanskje er det hun jeg har arvet interessen for matlaging av. På søndag laget hun gulrotsuppe med ingefær og denne har hun fått lov til å "gjesteblogge". Siden jeg bor i Elverum og familien min bor i Bergen så har jeg altså ikke fått smakt suppen selv, men jeg er sikker på at den var god og jeg skal absolutt prøve den. Tusen takk for en god oppskrift mamma, resten av innlegget er overlatt til deg: 

Ingredienser: 

  • 4 gulrøtter
  • 2 poteter
  • 1/2 sellerirot
  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss olje
  • 12 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ss frisk ingefær, revet
  • 2 ss frisk koriander 
  • 2 dl créme faiche


1. Skjær opp alle grønnsakene. Når det står 4 gulrøtter så lurer jeg på hvor store de skal være. Jeg hadde store gulrøtter og valgte nok for få i forhold til væsken jeg brukte. Jeg hadde en ganske diger sellerirot og valgte å ta nesten 1/2 sånn. Tror dette forklarer at min suppe er mye lysere enn den knall orange på bildet :P


2. Så kokte jeg alle grønnsakene. Helt på slutten skulle jeg hive oppi ingefær og fersk koriander. Dette glemte jeg så det tok jeg oppi etter jeg hadde most alt med en stavmixer. Broren din synes det ble for store ingefærbiter av den grunn. Jeg hadde dessuten ikke fersk koriander, men krydderet.

3. Neste steg var og fordele de moste grønnsakene. Største delen ble blandet i en gryte sammen med lett Creme Fresh. I en mindre gryte blandet jeg moste grønnsaker med soyafløte. Sånn fikk vi en sunn suppe til melkeallergikeren vår.

4. Til sist skjærte jeg opp litt kylling som ble varmet opp i de 2 grytene.5. Hverken din far eller bror var spesielt interessert i å bli avbildet under middagen :)

BON APETIT :) Ps. Serverte grove rufler til (Tror de heter det....)

Kilde: Dinmat.no

2 kommentarer

Fredrikkes fitness

24.10.2012 kl.08:39

Så spennende! Har faktisk aldri smakt gulrotsuppe jeg :)

Stine

25.10.2012 kl.16:30

Fredrikkes fitness: Ikke jeg heller, men tenker jeg skal bli litt flinkere til å lage supper fremover. Det tar ofte ikke så lang tid og det er jo så godt på kalde høst- og vintersdager. Ha en fin dag videre! :)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Kosthold og fysisk aktivitet henger nøye sammen og til våren skal jeg ta utdannelse til Kostholdsveileder ved Norges Idrettshøgskole. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits