Kneipbrød - Sunn variant!!

Når jeg hører om kneipbrød tenker jeg at det er et kjipt og billig brød som ikke er særlig sunt. Dette brødet er derimot like sunt som annet grovbrød og ville fått fire skraverte ruter på grovhetsskalaen. Hjemmelaget brød er smaker alltid best. Det er ofte både sunnere og billigere enn de du får kjøpt i butikken og du vet nøyaktig hva det inneholder! :)Ingredienser

 • 3,5 dl ekstra lettmelk
 • 1,5 ss rapsolje
 • 1/2 pk gjær
 • 1 ts salt
 • 1 ts sukrin
 • 4 dl sammalt hvete, grov
 • 4 dl sammalt hvete, fin 
   

Slik gjør du

 1. Varm opp melken til den er fingervarm (ca 37 grader) og tilsett oljen.
 2. Ha væsken over i en bakebolle og tilsett gjæren. Om du bruker fersk gjær, smuldrer du den først i en bakebolle før væsken røres inn. 
 3. Bland inn det grove melet, salt og sukrin, deretter det fine melet. Kna deigen godt. 
 4. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i 30-40 minutter. 
 5. Ha litt mel på et bakebord før du har deigen på bordet. Kna deigen godt og form den til et avlangt brød før den legges over i en smurt brødform. 
 6. Dekk formen med plast smurt med litt olje og la brødet etterheve i ca 30 minutter eller til deigen begynner å vokse seg opp over kanten av formen. 
 7. Stek brødet nederst i ovnen på 200 grader i 50 - 60 minutter. Ha litt kaldt vann over brødet ca 5 minutter før det er ferdigstekt og la det stå i ovnen til skorpen blir sprø. Avkjøl på rist. 


Smørbrød med hjemmelagde fiskekaker :) 

Tips

Lag gjerne to brød, så kan du fryse ned det ene og du vil alltid ha ferskt brød. Det skulle gjerne jeg gjort, men jeg har ikke fryser...

Oppskriften fant jeg på www.brodogkorn.no - Opplysningskontoret for brød og korn. 

10 kommentarer

Mamma

17.10.2012 kl.19:34

Du må ha arvet dette matlagingsgenet av din mormor. Jeg er mektig imponert :) I dag hadde vi Toro Ministronesuppe til middag med karbonadedeig. På butikken tenkte jeg at jeg må inn på nett og finne en super oppskrift på hjemmelaget suppe slik at jeg kan kutte ut Toro. Jeg må få den inn i hodet slik at jeg kan handle utenat når jeg er på butikken og ikke havne opp med Toro. Blir inspirert av deg ;)

Stine

17.10.2012 kl.19:43

Mamma: Morsomt at du også har tenkt på supper i dag! :D Jeg tenkte å lage hjemmelaget tomatsuppe en dag. Den oppskriften ligger allerede ute på enits91.blogg.no. Ellers har jeg jo også en bok med 500 supper, så skal ikke se bort fra at det kommer flere utover høsten. Det passer jo så godt på denne tiden av året! :) Toro bør du kutte ut da veldig mange av produktene inneholder store mengder med salt..

Kristine

17.10.2012 kl.21:52

Nystekt hjemmelaget brød er fantastisk godt.

Dette skal jeg prøve til helgen, takk :)

gulrot

17.10.2012 kl.23:20

Oi, det virker som et nydlelig brød, oma nom om! Lyst å teste ut det en gang! :D

siljeeira

18.10.2012 kl.06:40

God morgen Stine:)

Nybaket brød er så GODT! Nam, og dette brødet ditt fikk jeg vann i munnen av:)

Jeg pleier å lage lavkarbobrød, som jeg kjøper i ferdigposer på butikken, veldig godt og enkelt:)

Flink er du, ser du får skryt av mamman din her oppe, og bestemoren din noen ganger <3

Ha en flott torsdag:)

Fredrikkes fitness

18.10.2012 kl.07:30

Går lite i brød om dagen, men nybakt, hjemmelaget brød er innmari godt da :)

Stine

18.10.2012 kl.08:11

Kristine: JA! :D Så gøy at du vil prøve oppskriften! :D

Stine

18.10.2012 kl.08:12

gulrot: Ja! Kan absolutt anbefale dette lettvinte brødet og det passer jo godt for deg som er veganer også ;)

Stine

18.10.2012 kl.08:18

siljeeira: God morgen! :D Ingenting er bedre en nystekt varmt brød :) Jeg har så vidt smakt lavkarbobrødet. Funker det også, men jeg må si at dette var hakket bedre! :) Mamma og mormor er faste lesere av bloggen og det er vel de jeg har interessen for matlaging av. Mormor pleier også å lage hjemmebakt brød :) Jeg har allerede startet dagen med litt morgensvømming og nå skal jeg ut på tur med hunden. Denne dagen ser ut til å bli bra! :D Ha en fin dag du også Silje! ;)

Stine

18.10.2012 kl.08:19

Fredrikkes fitness: Det er vel ikke helt det som er in på en lavkarbomeny, nei :P Kjempegodt! :D

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Kosthold og fysisk aktivitet henger nøye sammen og til våren skal jeg ta utdannelse til Kostholdsveileder ved Norges Idrettshøgskole. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits