Paprikadipp

Ingredienser

  • 3 stk rde paprika
  • 1 dl skyr naturell/mager kesam/naturell yoghurt
  • 1 stk lk
  • 2 bter vitlk
  • 1 ss rapsolje
  • 3 ss olivenolje
  • Salt og pepper etter smak

Tips: Varier dippen ved bruke paprika i andre farger! :)

Slik gjr du det
  1. Sett stekeovnen p 250 grader.
  2. Del paprikaene i to og fjern fr og hinner.Rens lk og hvitlk, og del dem ogs i to.
  3. Legg paprikaene p stekebrett med skinnsiden opp og ha over rapsoljen.
  4. Pakk lken i aluminiumsfolie og legg p stekebrettet.
  5. Stek paprika og lk i 10-15 minutter til skallet p paprikaen begynner bli svart.
  6. Ta brettet ut av ovnen og legg paprikaene i en plastpose. La posen ligge til paprikaen er romtemperert.
  7. Plukk av skallet p paprikaene og kjr de i en kjkkenmaskin eller blender sammen med lk, hvitlk og olivenolje.
  8. Smak til med salt og pepper og rr inn skyr naturell, mager kesam eller naturell yoghurt.
  9. Sett dippen i kjleskapet i ca 15 min og vips s er den klar!

Dipp er kjempegodt bde til blomkl, brokkoli, gulrtter, klrot, agurk og enda mer paprika. Dette var en av dippene som vi laget p skolen nr vi hadde "Kosthold for barn" som tema. En super mte f barna til spise mer grnnsaker!!! :D Spis og nyt med god samvittighet, store og sm! Ha en finfin fredagskveld og god helg ;)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Hgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Kosthold og fysisk aktivitet henger nye sammen og til vren skal jeg ta utdannelse til Kostholdsveileder ved Norges Idrettshgskole. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men ogs litt om fysisk aktivitet. Jeg hper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du sprsml er du velkommen til kontakte meg p stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du nsker bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn p www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits