Paprikadipp

Ingredienser

  • 3 stk røde paprika
  • 1 dl skyr naturell/mager kesam/naturell yoghurt
  • 1 stk løk
  • 2 båter vitløk
  • 1 ss rapsolje
  • 3 ss olivenolje
  • Salt og pepper etter smak
     

Tips: Varier dippen ved å bruke paprika i andre farger! :)

Slik gjør du det
  1. Sett stekeovnen på 250 grader. 
  2. Del paprikaene i to og fjern frø og hinner. Rens løk og hvitløk, og del dem også i to.
  3. Legg paprikaene på stekebrett med skinnsiden opp og ha over rapsoljen.
  4. Pakk løken i aluminiumsfolie og legg på stekebrettet.
  5. Stek paprika og løk i 10-15 minutter til skallet på paprikaen begynner å bli svart.
  6. Ta brettet ut av ovnen og legg paprikaene i en plastpose. La posen ligge til paprikaen er romtemperert. 
  7. Plukk av skallet på paprikaene og kjør de i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med løk, hvitløk og olivenolje. 
  8. Smak til med salt og pepper og rør inn skyr naturell, mager kesam eller naturell yoghurt. 
  9. Sett dippen i kjøleskapet i ca 15 min og vips så er den klar!

Dipp er kjempegodt både til blomkål, brokkoli, gulrøtter, kålrot, agurk og enda mer paprika. Dette var en av dippene som vi laget på skolen når vi hadde "Kosthold for barn" som tema. En super måte å få barna til å spise mer grønnsaker!!! :D Spis og nyt med god samvittighet, store og små! Ha en finfin fredagskveld og god helg ;) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

21, Elverum

Tjohei! :D Jeg er en aktiv jente fra Bergen som studerer Folkehelse ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Kosthold og fysisk aktivitet henger nøye sammen og til våren skal jeg ta utdannelse til Kostholdsveileder ved Norges Idrettshøgskole. Denne bloggen vil for det meste handle om kosthold og sunne oppskrifter, men også litt om fysisk aktivitet. Jeg håper du finner en oppskrift som faller i smak. Enjoy! :D Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte meg på stine.sanden@stud.hihm.no eller 95816997. Dersom du ønsker å bestille produkter fra Herbalife, klikk deg inn på www.herbashop.no/ss98.

Kategorier

Arkiv

Matbloggtoppen
hits